}

*~berdakwahlah menegakkan kalimah suci walau hanya dengan menulis - adakalanya penulisan itu lebih tajam dari mata pedang."*~

Monday, February 20, 2006

Hayati dan aminkan doa ini.

Doa Imam besar Mekah sehingga menangis.. beliau telah ditangkap selepas selesai doa tersebut.. semoga Allah menetapkan Imannya dan sama-samalah kita meng Amin kannya, Insya Allah.. Terjemahan dari web master WebLadang.

Ya Allah, yang memiliki segala keAgongan dan kebesaran. Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Agong, Yang Maha Besar, Yang Maha Tinggi.

Kami memohon keagongan dan KekuasaanMu. Dan kemenangan bagi seluruh mujahidin yang berjuang pada jalanMu. Ya Allah, tetaplah di sebelah mereka dan bersama-sama mereka. Anugerahkanlah kejayaan dan perkukuhkanlah kedudukan mereka. Ya Allah, satukanlah wawasan mereka, fokuskanlah sasaran senjata mereka dan teguhkanlah kata-kata mereka, dan Ya Allah, cekalkanlah hati-hati mereka.

Ya Allah, uruskanlah dan musnahkanlah musuh mereka. Ya Allah, usirkanlah perhimpunan mereka, hancurkanlah integriti mereka, lemahkanlah kekuatan mereka, dan tanamkanlah ketakutan ke dalam hati mereka. Ya Allah, nasib kami di tanganMu, dan urusan kami akan dikembalikan kepadaMu, dan keadaan kami tidak terlindung dari pengetahuanMu, kepadaMu kami serahkan kesengsaraan kami, dan jiwa kami, dan kepadaMu kami mengadu, kepadaMu sahajalah kami mengadu tentang kekejaman mereka yang menindas, dan kekejaman Faajirin dan kemarahan mereka yang dikhianati oleh penjenayah.

Hanya kepadaMu Ya Allah, kami mengadu tentang kekejaman dendam Kristian, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan. Dendam golongan Atheis telah berterusan jauh.

Dan. Pemimpin penjenayah Ya Allah, (berhenti) Ya Allah, kirimkan kepada mereka tangan-tangan kebenaran… untuk mengangkat dengannya penghinaan kami, dan untuk mengembalikan kepada kamu penghormatan kami, dan untuk memusnahkan musuh kami dengannya, Ya Allah, (berhenti) Ya Allah, Engkau uruslah sumber kekejaman dan penindasan, Ya Allah, kirimkan kekuasaanMu menentang Amerika, pusat kekufuran dan fasaad, kirimkan kekuasaanMu menentang Amerika, pusat kekufuran dan fasad, Ya Allah, kami menyedari tentang mereka, mereka menyebarkan fasaad di bumiMu.

Dan mereka membunuh hambaMu, dan mereka menghina agamaMu Ya Allah, kami menyedari tentang mereka, dan diatas mereka segala kekuatan, Ya Allah, kirimkan kekuasaan menentang mereka, Ya Allah, kirimkan kekuasaan Kamu menentang mereka. Ya Allah, hantarkan kepada mereka rebut kaum ‘Aad, dan tangisan kaum Thamud, dan Taufan kaum Nuh, Ya Allah, hantarkan kepada mereka sesuatu yang diturunkan dari langit, dan dari apa yang keluar dari bumi, Ya Allah, Engkau pecah belahkan Negara mereka, Ya Allah, jadikanlah Negara mereka berpecahbelah dan pisahkanlah mereka, Ya Allah yang Maha Hidup dan Maha Berkuasa, Engkau tundukkanlah mereka di bawah genggaman hambaMu, Engkau tundukkanlah mereka di bawah genggaman hambaMu, Ya Allah, jadikanlah rebut taufan melanda mereka berterusan.

Ya Allah, Jadikanlah rebut taufan melanda mereka berterusan. (berhenti 30 saat)

Ya Allah, bebaskanlah saudara-saudara kami yang ditawan, Ya Allah bebaskanlah mereka, Ya Allah berikanlah kekuatan kepada mereka, Ya Allah, teguhkanlah keimanan mereka, Ya Allah, jadikanlah segala kemungkinan untuk mereka, Ya Allah, urusilah orang-orang yang menyiksa mereka.

Ya Allah, uruskanlah orang-orang yang menyeksa mereka, Ya Allah, hapuskanlah mereka dengan kuasaMu dan kekuasaanMu, Ya Allah, jadikanlah perancangan mereka menentang kami sebagai sebab kepada kehancuran mereka, dan kelicikan mereka sebagai kelicikan terhadap mereka. Ya Allah, Tuhan sekalian alam, Yang Maha Hidup Yang Maha Berkuasa, Yang Maha Besar dan Yang Maha Pengasih, Yang Mendengar segala do’a, Yang terdekat, untuk menerima do’a, kami berdoa kepada-Mu, menyedari janji-janjiMu dan penerimaanMu.

Kerana Engkau telah berfirman dan kata-kataMu adalah benar : “ Mintalah kepadaKu, Aku akan menerima permintaanmu” Ya Allah, terimalah do’a kami, Ya Allah, terimalah do’a kami, Ya Allah, Yang Maha Kekal, Yang Maha Agong, Yang Maha Berkuasa di atas segala yang ada di langit dan bumi.

Kami memohon agar Engkau selamatkan al-Aqsa daripada kejahatan Yahudi, Ya Allah, selamatkanlah Al-Aqsa daripada kejahatan Yahudi, Ya Allah, bebaskanlah al-Aqsa daripada setiap kegelapan hati orang-orang kafir, Ya Allah,rehatkanlah kami dalam membebaskan Aqsa, dan kalahkan dendam Yahudi, Ya Tuhan Yang Maha Besar lagi Maha Pengasih, seluruh makhluk merendah diri kepadaMu, patuh,… Ya Allah, Pencipta kami dari satu Ruh, Ya Allah, Yang Maha Tinggi kedudukanMu, Ya Allah, yang mempunyai kekuatan yang Maha Kuat, kami memohon kepada keagongan Islam dan umat Islam. Ya Allah Yang Maha Hidup, Yang Maha Berkuasa, Ya Allah, lindungilah ulama’ yang bekerja keras, lindungilah ulama’ yang bekerja keras.

Dan teguhkah mereka yang ikhlas menyeru manusia pada jalan Mu, dan angkatlah kedudukan mereka yang menyeru kepada yang ma’ruf dan mencegah dari yang mungkar, dan anugerahkanlah keampunan yang sama kepada umat Islam yang menyertai mereka, Ya Allah yang Maha Hidup, Yang Maha Berkuasa, Ya Allah Yang Maha Besar Lagi Maha Pengasih. Ya Allah, dia yang menyerah diri untuk menghancurkan mereka, Yang bercakap untuk memburukkan kehormatan mereka, dan mencari tempat perlindungan mereka, dan mereka yang tidak Engkau berikan petunjuk, Ya Allah, jadikanlah kesengsaraan destinasi mereka, Ya Allah, tukarkanlah kesihatan mereka kepada kesakitan, dan kekuatan mereka kepada penyakit, dan kekayaan mereka kepada kemiskinan, dan kekuasaan mereka kepada kelemahan….

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

.